onsdag 22. september 2010

Hærfugl på Vestvågøya!

En sjelden,veldig sjelden gjest nordpå, ja til og med i Norge!
Holdte på å "kjøre" på denne fuglen på Tirsdag, ja, det ble full oppstandelse...Bråbrems med bil, grøftekant,kamerafikling, engstelse for at det var for seint...Men, denne karen hadde det ikke travelt, så jeg fikk god tid til å studere den! Naboer kom til, og beskjed ble sendt til div Ornitologiske venner, så det ble utfart til Alstad/Knutstad den dagen :-)
Her er den!
Så nu vet dere hva dere skal se etter der ute på jordene... :-)

7 kommentarer:

OAL-photo.com sa...

Dette var rått... denne fuglen har jeg også hatt utenfor kjøkkenvinduet der jeg bor, men det er 10 år siden og null foto.... det er også eneste gangen jeg har sett den..ikke så rart da det neppe er årlig forekomst av den i Norge...så dette var tross litt såsomså bilder rent fotografisk.. fantastisk og kanskje det beste bildet som er blitt tatt av fuglen i Norge ever... en WOAW rett og slett..

Oona Torgersen sa...

Ola: Det var en fantastisk opplevelse! Og takk for kommentaren din på dette!
Var heldig , sånn er det når man "vandrer" rundtomkring..!
Har prøvd å finne bilder av Hærfugl fra Norge, men det er ikke mange, og mest dokumentasjonsbilder. det er vel strengt tatt dette også, men jeg fikk litt tid til å "jobbe" her, og var heldig med lyset,selvom det er begrenset hva man kan gjøre med en fugl på en grusvei...
:-)

Tommy Andreassen sa...

Helt utrolig. Snakk om å være heldig med alt, hærfuglen holdt seg rolig å ikke stakk av, lyset var flott, kameraet var på plass i bilen, alt klaffet. Flotte bilder Oona.

Tommy Andreassen sa...

Glemte en ting, du har jo bilder av storspoven på en grusvei. Det skulle ikke tilfeldigvis være på samme grusvei? :-) Isåfall er det jo bare å bygge skjul med en gang :-)

Oona Torgersen sa...

Takk Tommy! Ja, alt klaffet!
Og nei, det var ikke samme grusvei... :-)

Stein Arne sa...

Hei!
Fantastiske bilder!
Jeg har faktisk en hærfugl som har hekket like i nærheten av der jeg bor. Den har flydd over hagen vår mange ganger i løpet av sommeren. Har dessverre ikke klart å finne frem til redet eller kommet over fuglen på bakken :-(
Må kanskje legge til at arten er noe mer vanlig her jeg bor - på Gran Canaria :-)

Oona Torgersen sa...

Hei Syrinx :-)
Så hyggelig at du la igjen en kommentar på bildet mitt :-)
Ja, på Grand Canaria er de vel mer vanlig! Men uansett ett flott syn, og en flott fugl. Du får "jakte" litt mer med fotoapparatet, så kansje du har litt hell med å få fanget den på kamera!