lørdag 12. juni 2010

Stamsund-Narvik og tilbake! Sandsvalen..

  Sandsvalen!
En fantastisk lite fugl,lynrask,vakker,supersosial,knatrende og snakkesalig...!
Kansje ikke så selvlysende som Låvesvalen, men det gjør ikke noe..
For alle disse svalene er så superelegant at man kan bli helt matt av å se på dem,med en ekstra stor kikkert naturligvis!
Sandsvalen er Årets fugl i Norsk Ornitologisk Forening. Alle observasjoner bør meldes. Problemet er bare at det er vanskelig å skjelne sandsvalene fra låvesvaler og andre svaler når de er i lufta, så det å ta et bilde gjør det mye lettere i ettertid å studere arten!
Men så var det dette med å ta et bilde da...!
For noe så kjapt skal du lete lenge etter, og og i tillegg er de så små!
Var heldig etter et tips å finne selveste "høyhuset" til disse krabatene, og selv om de var i store flokker der, var det vanskelig å få festet noe fornuftig til billedbrikken, men her er noen forsøk.
For alle de som prøver dette: legg dere på rygg,sveiv rundt mot himmelen med det største objektivet dere har, trykk av i eningen, og kansje du er heldig om en eller annen passerer akkurat objektivet ditt!
Lykke til :-))Stamsund-Narvik og tilbake!

Og så var det elgen! Ja, den poserte villig for meg, og jeg pratet og "sang"!
De sier det er fint om du lager lyder til dyrene, så jeg prøvde meg på det...Det virket!
Elgen ble så nyskjerrig at den kom tilbake for å se hva det var slags "greier" som foregikk langs veien....!
Se på disse:


Stamsund-Narvik og tilbake!


Etter telefon fra min mor: Her er det sandsvaler i massevis, var det tid for å pakke bilen i en fart, og legge avgårde til Narvik...(dette er vanligvis en 4,5 timers tur)Noe som tok nesten 8 timer!!
Man skal kjøre på natta! Da er det ikke fare for å bli "overkjørt" av andre når man ligger langflat på asfalten, i 90 sona..
Det å kjøre Lofast og over Evenes på natta er en opplevelse, og jeg vil anbefale alle å gjøre det. Særlig i disse lyse tider. Og kjør med vinduet tildels åpent,med god jakke på,hør etter fugler,og stoppene blir mange :-)
Her er et par bilder fra min nattlige utflukt til Narvik...Jeg tok over 24 gb med minnekort, så her blir det en del bilder etterhvert :-)

Haukugle


Haukugle


Haukugle


Rein I Evenesmarka


Rein, Evenesmarka