søndag 20. november 2011

Ugla som forsvant...

Mørketid...Nesten...
Siden jeg er borte i perioder heimanfra,er det alltid like spennede å komme hjem å se hva vær og vind har å by på! I det siste har det vært GRÅTT,regn,blåst..Utenom i går og i dag.
Og da var det bare å stå opp kl 03.00,koke kaffe,utstyre seg med klær,lommelykt i mange variasjoner, og opptakslyd av Ugler...
Har funnet en liten ugle,kan ennu ikke identifisere hvilken, de har jo en tendens å dukke opp i mørtna,hvor alle ugler blir grå,men det jeg vet er at den er ikke altfor stor: spurveugle...perleugle...kattugle...Noe sånt. Vet hvor,er et stykke å kjøre,men i en fantastisk stjerneklar natt,med stjerneskudd og minimåne er det en drøm å legge Lofotveien under bilen når jeg suser avgårde på oppdrag!
Det må jo være duket for suksess,sant! Og drømmen om ugla i siluett mot månesigden er nesten til å gråte av...
Det er kaldt, -2 frostgrader, så når jeg har funnet meg den ultimate plassen,er det bare å balle seg inn i pleddet, med hodelykt, lyd, og masse tålamod.
3 Timer... Og selvfølgelig: Ikke en eneste snurt av ugla,og da har jeg prøvd alle triks.
Ugla i siluett ,det får bli en gang når den bestemmer seg!
Men; i natt var en alldeles fantastisk,utrolig opplevelse! Opplevelse av en stjernehimmel i full prakt,med stjerneskudd, måne, og jeg er sikker på en UFO innimellom!
Og ikke minst stillheten (når jeg tilslutt slo av lokkelyder...) Det er nesten som om universet forteller om hvor stort det er, og det er så til de grader tilstede på natten at man kan miste pusten..
Det ble ingen bilder av månen eller stjernehimmelen. Eller ugla. Og når sola begynte å komme opp, var det nesten for mye...
Jeg klarer av og til ikke å forholde meg til foto, det blir så fattig i forhold til det jeg ser, og da tar jeg ikke bilder. Sånn var det natt til i dag.
Men noen bilder må jeg jo ha,så da dykker vi i arkivet :-)

Rødstilk

Rødstilk på Postkassa...

Flyyyr...

Snart borte..