onsdag 20. april 2011

Sothøne,Tundragås,Gjerdesmetter og Reven!

Det har hvert 2 dager full av eventyr! Som overskriften sier er det fullt av små og store begivenheter her i Lofoten, og jeg har vel brukt min del av diesel, puttet mer penger i statskassen, og benyttet meg av veiavgiften fullt ut! For Lofoten er egentlig ikke så lang (spørs litt hvor du måler ifra,13 mil fra Svolvær til Å), men den har mange "stikkveier" , og tilsammen blir det mil etter mil...
Det er ikke alle bilder som er presantable, noen er rein "dokumentasjon", sånn som Sothøna, som er klin umulig å komme innpå uten å ha tilgang på flytende fremkomstmiddel. Tundragåsa har jeg bilder av, men blir nok i kategorien "fuglefolk", litt langt unna, og ikke så veldig spennende :-)
Gjerdesmetten har blitt oppdaget i nabolaget, og jeg jobber med saken...!
Men Reven, Mikkel Rev, den hadde jeg et utrolig møte med! Den var så opptatt av å fange mus, legge en drit på ei tue, og markere litt ekstra på et par strå, at den var tilslutt nesten på tur inn i bilen min ...!
En selsom opplevelse, med alle ingredienser:
Hjertebank.
Opphisselse.
Engasjemang.
Fortvilelse.
Fullt minnekort.
Og ei mor i lettere anfall på passasjersiden i bilen...! Med sin zoom, som bare var altfo "trang" og ikke ville fokusere...Skjønner tegninga?!
Så, med et objektiv i kiloklasse 5 , sittende på baken, med knærne som støtte,ryggen inn mot døra på bilen, fikk jeg møte Reven, som fanget en mus 5 meter ifra meg, akkurat det som er nærgrensen på min 600mm.
Og når han var på tur "inn" i bilen, da gav jeg opp! Vi bare så på hverandre, Reven med musa i kjeften, jeg med kjeften åpen, mor med bekymret melding om at det var en bil som ville forbi; og sånn endte min dag i et fantastisk Lofoten!