lørdag 12. juni 2010

Stamsund-Narvik og tilbake! Sandsvalen..

  Sandsvalen!
En fantastisk lite fugl,lynrask,vakker,supersosial,knatrende og snakkesalig...!
Kansje ikke så selvlysende som Låvesvalen, men det gjør ikke noe..
For alle disse svalene er så superelegant at man kan bli helt matt av å se på dem,med en ekstra stor kikkert naturligvis!
Sandsvalen er Årets fugl i Norsk Ornitologisk Forening. Alle observasjoner bør meldes. Problemet er bare at det er vanskelig å skjelne sandsvalene fra låvesvaler og andre svaler når de er i lufta, så det å ta et bilde gjør det mye lettere i ettertid å studere arten!
Men så var det dette med å ta et bilde da...!
For noe så kjapt skal du lete lenge etter, og og i tillegg er de så små!
Var heldig etter et tips å finne selveste "høyhuset" til disse krabatene, og selv om de var i store flokker der, var det vanskelig å få festet noe fornuftig til billedbrikken, men her er noen forsøk.
For alle de som prøver dette: legg dere på rygg,sveiv rundt mot himmelen med det største objektivet dere har, trykk av i eningen, og kansje du er heldig om en eller annen passerer akkurat objektivet ditt!
Lykke til :-))1 kommentar:

Einar sa...

Da har vi sandsvaler på straumøya også men ikke så mange, kanskje var det 10-15 hull som jeg så. Så ingen fugler som fløy ut og inn til redene, men det var mange fugler som holdt til ved ei lita elv nær redene. Jeg kom på 30 meters hold, da begynte de å springe nedover elva, lurer på om de ville lokke meg vekk for de fløy ikke før var ganske nær, men de kom tilbake etter noen sekunder.

Mulig det var unger siden de ikke likte å fly. Tror jeg var bare 15 meter på det nærmeste men jeg har ikke noe godt kamera/objektiv for fuglefotografering, ville bare konstatere hvilken fugel det var.