onsdag 9. mars 2011

Filter på bloggsiden, slitsomt!

Hei alle sammen!
Jeg ville bare komme med et generelt sukk fra meg:
Er det virkelig nødvendig med "bekreftelse" for å legge inn kommentar på bloggen?
Jeg følger en del blogger, og opplever at mange har dette som et slags filter, men det er slitsomt å skal ha denne bekreftelsen hele tiden..En kan jo "moderere" ting bort hvis det er noe som er upassende!?
Og hvor mange upassende kommentarer er vi egentlig plaget av, for ikke å snakke om "reklame" eller noe sånt??
Jeg har fjernet denne på min blogg, og føler hver gang jeg møter dette ekstratrinnet, så blir det nesten motstand å skulle skrive en kommentar på bloggen til andre..!
Uansett: Tenk litt på dette, om det virkelig er nødvendig, og om du virkelig "plages" av ukontrollerte innlegg av ymse slag..... Det å slippe bekreftelser gjør det ihvertfall litt lettere å legge inn kommentarer! Skjønner :-))
Og et lite skarvebilde fra meg: Snart ( i Nordnorge er vi alltid optimister!!!) er det vår!6 kommentarer:

Knut Børge Strøm sa...

Hei Oona.

Jeg er generelt sett helt enig med deg! Det er slitsomt å måtte skrive inn en kode, for hver gang en skal kommentere et innlegg. Jeg tenkte det samme selv for en stund siden, og hadde av den grunn avslått denne funksjonen. Men plutselig startet tullet, som er grunn til at sikkerthetskoden finnes.

Problemet er ikke usaklige kommentarer fra enkeltpersoner, men såkalt spamming fra nettadresser, som sprer håpløse bedriftstilbud. Hver eneste dag, fikk jeg haugevis med reklamer for energidrikker, viagra, klær osv.. Har du en sikkerhetskode, så klarer ikke programmet som sprer reklamene passere dette.

Håper du fortstår hvorfor noen ser seg nødvendig å ha dette :)

Knut Børge

Oona Torgersen sa...

Hei Knut!
Ok,da ser jeg at det er et problem hos noen, og jeg skjønner selvfølgelig at man da må ha på filter! Har ikke vært plaget med dette selv, derfor lurte jeg på om dette virkelig var nødvendig, og det kan du jo fortelle at det er!
Takk for at du forklarte dette, skjønner det nu :-))
Jeg får se hva som skjer med min egen konto her, men enn sålenge så har jeg filteret av.
Oona :-) (som ikke alltid forstår hvordan ting virker..!)

Unknown sa...

Helt enig med deg Oona, veldig kjedelig å måtte skrive inn denne koden. Har hatt den avslått på min blogg lenge nå uten problemer, men skjønner godt at de som opplever trøbbel skrur den på igjen. Får håpe vi slipper slik spam :)

Anne-Lise Stangenes sa...

Hei Oona!

Jeg har på filteret av samme grunn som Knut Børge. Spam er utrolig kjedelig, og dersom det går noen dager uten at jeg har mulighet til å få sjekket kommentarene (om jeg er på reisefot eller noe), så får jeg heller ikke fjernet dem før de har ligget der "en stund". Derfor har jeg filteret på. Men ja, det tar noen sekunder ekstra å skrive inn disse ordene. Gjør igrunn ingenting for meg å skrive dem. Jeg forstår jo årsaken til at filteret finnes, og ser positivt på akkurat det.

Hilsen, Anne-Lise

Lasse sa...

Hej Oona - håller helt med dig om detta med koden. Har självt konstaterat samma sak. Tack för tipset. Visste inte att det gick att ta bort den. Då skall jag göra detta direkt !

Tommy Andreassen sa...

Hei Oona, flott bilde av snart vår (skarven). Jeg lurer på om du har vært plaget med spam. reklame etc. etter at du fjernet filtret. Jeg var plaget for mange år siden med mye dritt som la seg i kommentarfeltet, med mange linker til uønsket-te sider. Jeg selv lurte på om jeg skulle fjerne filtret. Med hilsen Tommy A.