onsdag 20. april 2011

Sothøne,Tundragås,Gjerdesmetter og Reven!

Det har hvert 2 dager full av eventyr! Som overskriften sier er det fullt av små og store begivenheter her i Lofoten, og jeg har vel brukt min del av diesel, puttet mer penger i statskassen, og benyttet meg av veiavgiften fullt ut! For Lofoten er egentlig ikke så lang (spørs litt hvor du måler ifra,13 mil fra Svolvær til Å), men den har mange "stikkveier" , og tilsammen blir det mil etter mil...
Det er ikke alle bilder som er presantable, noen er rein "dokumentasjon", sånn som Sothøna, som er klin umulig å komme innpå uten å ha tilgang på flytende fremkomstmiddel. Tundragåsa har jeg bilder av, men blir nok i kategorien "fuglefolk", litt langt unna, og ikke så veldig spennende :-)
Gjerdesmetten har blitt oppdaget i nabolaget, og jeg jobber med saken...!
Men Reven, Mikkel Rev, den hadde jeg et utrolig møte med! Den var så opptatt av å fange mus, legge en drit på ei tue, og markere litt ekstra på et par strå, at den var tilslutt nesten på tur inn i bilen min ...!
En selsom opplevelse, med alle ingredienser:
Hjertebank.
Opphisselse.
Engasjemang.
Fortvilelse.
Fullt minnekort.
Og ei mor i lettere anfall på passasjersiden i bilen...! Med sin zoom, som bare var altfo "trang" og ikke ville fokusere...Skjønner tegninga?!
Så, med et objektiv i kiloklasse 5 , sittende på baken, med knærne som støtte,ryggen inn mot døra på bilen, fikk jeg møte Reven, som fanget en mus 5 meter ifra meg, akkurat det som er nærgrensen på min 600mm.
Og når han var på tur "inn" i bilen, da gav jeg opp! Vi bare så på hverandre, Reven med musa i kjeften, jeg med kjeften åpen, mor med bekymret melding om at det var en bil som ville forbi; og sånn endte min dag i et fantastisk Lofoten!

6 kommentarer:

Knut Børge Strøm sa...

Oi,oi,oi for et fantastisk flott møte Oona! Bildene 1, 4, 5 og 7 er virkelig gode! Det er slike møter som dette som er grunnen til at vi ferdes time etter time ute i naturen. Artig!

God påske.
Knut Børge

OAL-photo.com sa...

Rått... og akkurat nå innehar jeg en litt kledelig grønnfarge igjen... slike møter er magien i det vi holder på med.. Canon...

Oddmund Ihle sa...

WOW, fantastisk serie. Må ha vært en kjempeopplevelse

God påske
Oddmund

Knut-Sverre Horn sa...

Herlig serie! Av en nydelig rev, dessuten; det er jo greit å slippe skabbete stakkarer når man først får dem på kloss hold.

Oona Torgersen sa...

Takk for kommentarer! Enig Knut-Sverre,fint med en sånn vakker rev, for den var virkelig vakker! Lang,kraftig pels,og velfødd! Har vel egentlig ikke sett noen skabbete rever, men jeg har ikke sett så mange av dem heller...(etter at jeg begynte å se etter da...)
Det er en egen "magi" ja, og når det ikke er arrangert er det ekstra stas. Lofoten er toppers folkens! :-)))

Håvard Flaatten sa...

Knallbra serie av reven. Topp nærhet og skarphet. Severdig
mvh
Håvard