fredag 9. mars 2012

Rypa, et eventyr...

Takk til alle som legger igjen kommentarer på bloggen min :-)). Har ikke alltid tid til å gi alle en kommentar tilbake,men jeg setter utrolig pris dere alle!
Har hatt en stille fototid, sånn er det noen ganger,men nu er lyset tilbake,og man må jo se etter "dyran"sine, og akkurat nu er det Lirypa og Oter som er i fokus.
Lirypa er en favoritt..

Her er et bilde ifra i sommer,midnattsol på Gimsøya i Lofoten.


Noen ting blir man aldri ferdig med,og Rypa er en av dem.. En utrolig spennede fugl,og med en tilpasningsevne som er utrolig! 

Også tatt i Lofoten,på Sandøya.

Etterhvert blir man kjent med "området" de holder til på, og det er uvurderlig hvis man vil fotografere dem.. Det å være kjent i sitt eget nærmiljø er viktig,jeg tilbringer dager og uker med å finne ut av dette,ja,mitt eget nærmiljø (relativt sett da, legger mange mil bak meg innenfor nærmiljøet mitt)

Steggen i vinterdrakt,de har en tendens ti å gjemme seg innimellom småbjørka..

Har et par triks på lager,men uansett er det pinadø ikke lett å styre ville dyr,og det er ofte bomskudd,men gleden av å se store flokker med Lirypa (snakker om flokker på 20-40 stk) sammen er ubeskrivelig flott! Kansje jeg kan invitere til "Rypesafari" i Lofoten en gang,forutsatt at de som kommer IKKE skyter dem!

Under et grantre,veldig nært bebyggelse,ja,nesten i hagen til naboen...

Det som er morsomt nu er at jeg har sett rypa "vagle" i trær...De sitter gjerne flere stykker og beiter i bjørke og grantrær. Ser at bjørketrærene har fått pollen på seg nu,og det er vel god næring i det!

Rypa,vaglende,beiter på pollen...
Ikke lett å holde balansen på de tynne greinene...

Ikke lett med fluktbilder,hvitt i hvitt,og et objektiv som er tungt...
Tja,ikke alltid lyset er som en ønsker,men man forsøker likevel...

Og noen blir jo litt morsomme da...

Typisk Rypa,gjemmer seg innimellom småbjørka .


Er glad for å se at det er ryper i Lofoten,og at de ser ut til å klare seg,tross jakt,rev,ørn og alle andre som setter pris på kjøttet. Jeg for min del setter pris på den utrolige tillpasningsevnen denne fuglen har, og hvor utrolig vakker den er,i vinterdrakt eller sommerdrakt,og at den av og til er villig til å posere for fotografen ;-)


5 kommentarer:

Torbjørn Martinsen sa...

Mange fine rypebilder her Oona. Nr.1 er min favoritt. Si ifra om det blir rypesafari, da kommer jeg :)

Torbjørn Wingsternes sa...

Bra bildeserie av rypa. De to første falt best i smak.

OAL-photo.com sa...

Tja.. nr 3 synes jeg stikker seg litt ut da ellers er både en og to knallbra for all del... det er rypesesong nå ja.. de siste muligheter for å få en kritthvit stegg i hvertfall men den blir vel finest i slutten av april eller...?

Rune Olsen sa...

Flott serie av rypa! Likte åpningsbildet og nr 8 aller best :-)
Rune

Oona Torgersen sa...

Takk for alle kommentarer! Ser med skrekk og gru at det har blitt over 4000 rypebilder,og det kommer sikkert mer! Mye er på tur å bli slettet,men det er noe med arkiver,det er som dagbøker,og jeg husker nøyaktig følelsen av de første bildene,noe som er viktig for meg!
Det perfekte bildet er ennu ikke tatt,er det ikke det alle sier... :-)