mandag 11. april 2011

Rypetid...

Nu er det rypetid! Hvis man er så heldig å finne dem da..
Har prøvd å kartlegge områder i nærmiljøet, og det er neimen ikke lett. Det skal klaffe med terreng, for det å dra med seg utstyret er ikke en "lettvekterjobb" lenger :-))
Men, nu har jeg klart det,jeg har funnet Lirypa, og mange! Telte 26 på et lite område, og noen av dem var glad i å komme på veien, skikkelige fartsryper her ja ! Men været var jo selvfølgelig ikke det beste , +2 grader, snø/regn, og en forsfrossen fotograf etterhvert, men Veldig fornød med Rypemøtet mitt.
Så, et lite foreløpig utvalg av bilder...


3 kommentarer:

ketil olsen sa...

Det var da voldsomt til ryper du fant. 25-26 stk er ikke vanlig på denne årstiden,da de som regel har brutt ut av flokken og dannet par.
Ble litt urbane rypebilder dette.
Liker bilde 3 best,hvor steggen fyller kråsen med småstein som den senere kan male opp det den måtte spise av bær,planter.
Det siste bildet av rypa i miljø er slettes ikke verst det heller.
Dårlig lys,er vel ikke enig med deg der. Synes alle lys og værforhold er spennende og kan gi ditto bilder.
Regner med du snart tar turen tilbake til rypene?

Ketil

Oona Torgersen sa...

Takk for kommentaren Ketil! Ja, det er et område som er helt spesielt, og jeg har vært tilbake, og fått " mer fangst"! ;-) Er helt enig med lyset, det er spennende i alle slags vær, men bare litt mer "problematisk" i visse vær.. Har nu funnet flere plasser med rype,ja til og med hare , men de er ikke like lett å komme innpå. Gøy er det ihvertfall :-)

Anne-Lise Stangenes sa...

Moro å se at du fant et område med mange ryper. "Asfaltryper"! :-) Liker nok best det siste; av rype i miljø, nettopp pga miljøet!

God påske!

mvh
Anne-Lise

PS: På min private blogg gjør jeg nå et nytt forsøk med å ha kommentarfelt uten kode. Så får jeg se hvordan det går denne gang! :-)