søndag 20. november 2011

Ugla som forsvant...

Mørketid...Nesten...
Siden jeg er borte i perioder heimanfra,er det alltid like spennede å komme hjem å se hva vær og vind har å by på! I det siste har det vært GRÅTT,regn,blåst..Utenom i går og i dag.
Og da var det bare å stå opp kl 03.00,koke kaffe,utstyre seg med klær,lommelykt i mange variasjoner, og opptakslyd av Ugler...
Har funnet en liten ugle,kan ennu ikke identifisere hvilken, de har jo en tendens å dukke opp i mørtna,hvor alle ugler blir grå,men det jeg vet er at den er ikke altfor stor: spurveugle...perleugle...kattugle...Noe sånt. Vet hvor,er et stykke å kjøre,men i en fantastisk stjerneklar natt,med stjerneskudd og minimåne er det en drøm å legge Lofotveien under bilen når jeg suser avgårde på oppdrag!
Det må jo være duket for suksess,sant! Og drømmen om ugla i siluett mot månesigden er nesten til å gråte av...
Det er kaldt, -2 frostgrader, så når jeg har funnet meg den ultimate plassen,er det bare å balle seg inn i pleddet, med hodelykt, lyd, og masse tålamod.
3 Timer... Og selvfølgelig: Ikke en eneste snurt av ugla,og da har jeg prøvd alle triks.
Ugla i siluett ,det får bli en gang når den bestemmer seg!
Men; i natt var en alldeles fantastisk,utrolig opplevelse! Opplevelse av en stjernehimmel i full prakt,med stjerneskudd, måne, og jeg er sikker på en UFO innimellom!
Og ikke minst stillheten (når jeg tilslutt slo av lokkelyder...) Det er nesten som om universet forteller om hvor stort det er, og det er så til de grader tilstede på natten at man kan miste pusten..
Det ble ingen bilder av månen eller stjernehimmelen. Eller ugla. Og når sola begynte å komme opp, var det nesten for mye...
Jeg klarer av og til ikke å forholde meg til foto, det blir så fattig i forhold til det jeg ser, og da tar jeg ikke bilder. Sånn var det natt til i dag.
Men noen bilder må jeg jo ha,så da dykker vi i arkivet :-)

Rødstilk

Rødstilk på Postkassa...

Flyyyr...

Snart borte..6 kommentarer:

Torbjørn Wingsternes sa...

Hei. Flotte silhuettbilder du har ristet ut av arkivet.

Ugla di tror jeg må være ei perleugle med tanke på at vi er i Lofoten. Det er også betydelig størrelsesforskjell på uglene du har nevnt :)

Oona Torgersen sa...

Takk for kommentaren Torbjørn! Forhistorien var at jeg fikk en ugle som sirkulerte over biltaket mitt i mørket,3-4 ganger før den forsvant inn i den lille skogen. Det var klin umulig å se skikkelig hva det var,men at den var liten ja,kansje spurveugle (men syns den jeg så var litt større i vingespenn), så da er vel neste opp perleugle. Akkurat i dette området er det påstått spor etter Spurveugle. har ikke sett noen av disse før, så jeg har liksom bare andres bilder å sammenlikne med. Fine turer får jeg nu ihvertfall,så får uglene dukke opp når de vil :-))

Morten Borg sa...

Skal du ta bilde av ugle i siluett mot månen har du nok et langvarig prosjekt, ellers flotte bilder liker nummer 2 spesielt godt.
Lykke til
morten

Anonym sa...

Kjenner meg godt igjen i historien din. Det ville vert fint om man kunne hatt bedre kontroll på både fugler og dyr. Da slapp man all ventingen. Men det har sin sjarm å vente også, for når skulle man ellers få tid til kaffe :-) Fine bilder av rødstilken på postkassa. Det er bare å ikke gi seg, så dukker nok ugla opp igjen.

Oona Torgersen sa...

Takk Kai! Kaffe er fint! Som jeg har sagt tidligere: Håper på et lang liv; det er så mye jeg ønsker å se :-))
Og; er fullt klar over at ugle i motlys ifra måne er en ønskedrøm,men det er lov å drømme :-)

Ingebjørg Fyrileiv Guldvik sa...

Veldig fine bilder, Oona! Typisk ugler å oppføre seg på det viset ;) Men synes du kom godt ut av det likevel... :)